Bugün Ne Pişirelim?
Çorba (un tarhanası)
Bilye köfte
Kol böreği
Kola turka
Bilye Köfte Tarifi
1/2 yagsız dana kıyma
Orta boy soğan
1 yumurta
1 çay bar. un
1 su bar. ince bulgur
Biber salçası- domates salçası-1.5 litre su
Tuz , baharat-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Bir kabın içine soğan rendelenir ve diğer malzemeler katılıp azar azar su koyularak hamur yapılır.Bilye kadar kopartılır.Avuç ortası biraz ıslatılıp koparılan parça yuvarlanır.Tencereye sıvı yağımız konur , 2 yemek kaş.salça kavrulur 1.5 litre su konur kaynayınca yuvarladığımız köfteler içine atılır.
20 dak kaynatılır.Çorbadan sonra ikram edilir.Afiyet olsun.
(Çocuklarınızla yaparsanız hem az yorulursunuz hemde beraberce yemek yapmış olursunuz.Tabi ki onların gözlerindeki ışıltıyı gözden kaçırmayın.)
Bu yaz� i�inYorum Yok
Yorum Yaz