Bugün Ne Pişirelim?
Çorba (un tarhanası) Bilye köfte Kol böreği Kola turka Bilye Köfte Tarifi 1/2 yagsız dana kıyma Orta boy soğan 1 yumurta 1 çay bar. un 1 su bar. ince bulgur Biber salçası- domates salçası-1.5 litre su Tuz , baharat-3 yemek kaşığı sıvı yağ Yapılışı: Bir kabın içine soğan rendelenir ve diğer malzemeler katılıp azar azar su koyularak hamur yapılır.Bilye kadar kopartılır.Avuç ortası biraz ıslatılıp koparılan parça yuvarlanır.Tencereye sıvı yağımız konur , 2 yemek kaş.salça kavrulur 1.5 litre su konur kaynayınca yuvarladığımız köfteler içine atılır. 20 dak kaynatılır.Çorbadan sonra ikram edilir.Afiyet olsun. (Çocuklarınızla yaparsanız hem az yorulursunuz hemde beraberce yemek yapmış olursunuz.Tabi ki onların gözlerindeki ışıltıyı gözden kaçırmayın.)
Bu yaz� i�in
Yorum Yaz